Filtrera:
Aktiva och arbetande hundar kräver inte bara motion och näringsrik kost, att göra tid för återhämtning är även det en viktig del av att bygga styrka och uthållighet. Trixies foderrådgivare Carola Forsberg delar med sig av sina bästa tips för att skapa en balanserad återhämtningsrutin.
Ta ett dopp tillsammans med hunden i sommar! Att bada är både roligt och ger bra motion. Men se upp för besvär som fukteksem och algblomning.
Badkruka eller badanka, hur är din hund? Faktum är att alla hundar, oavsett ras, mår bra av att simma. Det är en hälsofrämjande aktivitet som stärker både muskler och hjärta. Hundfysioterapeuten Emelie Jonsson delar med sig av sina bästa tips till dig som vill börja simträna med din hund i sommar.
Sommaren är en härlig tid – men värmen kan vara riktigt utmanande för våra fyrbenta vänner. För att skydda din hund från att ta skada behöver du känna till hur hundar reglerar sin kroppstemperatur och hur du bäst hjälper hunden på traven.
Vissa älskar det medan andra avskyr det – att simma och bada är en vattendelare för våra fyrbenta vänner. Men det är både en bra träningsform och kan ge behaglig svalka under varma sommardagar. ZooMetro tipsar om hur du får din hund att tycka bättre om ett dopp i plurret.
Något av det farligaste som kan drabba din hund är värmeslag. Det inträffar när hunden utsätts för höga temperaturer en längre tid och/eller stress vid utmattande aktiviteter. Så här agerar du om det värsta inträffar!
Med en hund som sällskap kan du upptäcka aktiviteter och platser du kanske inte tidigare tänkt på. Två som hittat glädjen i kantarellsök är Marie Öqvist och hunden Flora. Utöver att det är ett bra tillfälle för stimulans stärker det relationen, samtidigt som det ger frisk luft – och för all del mat på bordet.
Hunden drar så hårt i kopplet att du knappt hänger med, skäller på andra hundar och lyssnar inte på kommandon. De flesta hundägare har en bild av en harmonisk och rolig promenad, men verkligheten stämmer inte alltid överens. Etologen och hundinstruktören Emma Almquist förklarar vad problemen kan bero på och vad du kan göra åt […]
För att få din valp rumsren krävs träning, kärlek och en stor dos tålamod. Här delar vi med oss av tips och tricks som gör processen så enkel och smidig som möjligt!
Att ta hand om djurens tänder – även i förebyggande syfte – har många positiva effekter på djurens välmående. Dålig tandhälsa är nämligen ett av de största hälsoproblemen hos våra djur, så det finns mycket att vinna på att hjälpa djuren på traven.
I snöstorm, snålblåst och slagregn – året om, under dygnets alla timmar. När olyckan väl är framme i fjällvärlden kan vi lita på att Fjällräddningen finns där. En av Sveriges 400 fjällräddare är Peter Karlsson, som tillsammans med räddningshundarna Pila och Astrid jobbar med att rädda människor som behöver akut assistans i fjällen.
Planerar du att skaffa valp? En lurvig tillökning i familjen kommer med massvis med kärlek liksom krav. Vi har sammanställt en lista på prylar som är bra att köpa innan du hämtar din valp.
I takt med att din hund blir äldre grånar pälsen, den sover mer, får sämre syn och hörsel och blir stelare i kroppen. Hunden orkar inte lika mycket som den en gång gjorde – vilket ställer andra krav på dig som ägare.
Behöver hunden vaccineras innan flygresan? Och vilka hundar får egentligen resa i kabinen med ägaren? Vi guidar dig genom det viktigaste att veta inför en flygresa med din hund!
En del hundar går lätt att ta med sig i famnen – men med stora bjässar som väger mycket kan det vara en rejäl utmaning. Det gäller även hundar som nyligen opererats eller har andra åkommor som gör att de inte får hoppa in och ut ur bilen, till exempel. Som tur är finns bra […]
Första tiden med valp är både mysig och intensiv. Bara att få hunden att sitta still är ett projekt i sig, så tanken på kloklippning kan kännas avlägsen. Men vänta inte för länge – låt först valpen komma till ro i sitt nya hem och börja sedan sakta men säkert vänja valpen vid klotången. Hundfysioterapeuten […]
Mellan den 1 mars och 20 augusti ska du enligt lag hålla din hund under extra noga uppsyn. Anledningen är att många vilda djur får sina ungar under perioden och behöver skyddas.
Att hunden rymmer eller springer bort är en obehaglig upplevelse som de flesta hundägare helst slipper vara med om. Men ibland händer det, och då är det bra att veta vad du bör göra.
Tidigare forskning har visat ett tydligt samband mellan dålig hörsel och demens hos människor. Nu visar en ny amerikansk studie att sambandet återfinns även bland hundar.
De första veckorna med en ny valp kan vara krävande. Det är en liten varelse som bits, rusar runt, sover dåligt och kräver din ständiga uppmärksamhet. Att vi ibland drabbas av nedstämdhet under den här tiden är kanske inte konstigt. Vi har pratat med etologen, hundinstruktören och mindfulnessläraren Emma Almquist om puppy blues – vad […]
Hundar är smarta varelser. Med hjälp av brandvarningsträning kan de lära sig att varna familjen om det uppstår en brand i hemmet – oftast minst en minut innan en mekanisk brandvarnare reagerar. Dessa sextio sekunder kan utgöra skillnad mellan liv och död. Anders Hallgren, författare till boken ”Vakna det brinner – Brandvarningsträning för hundar!¨”, berättar […]
Krispig luft, prasslande löv och en skog fylld av svamp. Hösten är en härlig årstid för långa promenader men det finns några saker du som hundägare bör vara extra uppmärksam på.
Kan alla hundar lyckas med träning och tävling? Ja – med rätt träning är allt möjligt! Oavsett vad du har för hund finns en gren för alla. Förutom att det stärker relationen är det ett sätt att ständigt utvecklas både som hund och hundförare. Så kommer du igång!
När sommarvärmen gör entré kommer de fram – de luriga blodsugande fästingarna som tycks älska våra husdjur. Så skyddar du ditt husdjur från otäcka fästingbett!
Äntligen semestertider! Många passar på att åka på bilsemester tillsammans med sin hund. För att resan ska bli så säker som möjligt både för dig och för din hund tipsar vi här om några bra saker att tänka på.
Att ta med hunden på semesterresan är inte alltid ett alternativ. Om du behöver resa bort utan din hund kan en hundvakt vara en bra lösning. Så får du hunden att känna sig trygg även i en ny miljö!
Våren och sommaren innebär härliga promenader med ljusa kvällar, varm luft, vacker grönska – och massvis med pollen. Precis som vi människor kan även hundar vara allergiska mot pollen. Så kan du hjälpa din pollenallergiska pälsvän!
100 nätter i en 5 kvadratmeter stor skåpbil. För Sofia Lindhe och Anton Pehrson, kända från SVT:s Gift vid första ögonkastet, blev den tillvaron en verklighet. Tillsammans med hunden Liam semestrade paret genom Sverige och Norge under förra sommaren. Här delar de med sig av sina bästa tips till dig som planerar att ta med […]
Bruna högar i dikeskanten är tyvärr en vanlig syn. Trots att vi är många som har hund är det nämligen bara 68 procent som säger sig plocka upp efter sin hund på promenaden. Här tipsar vi om knep för att alltid komma ihåg påsen när ni går ut!
En nybadad päls ser inte bara välvårdad ut, den är gosig att mysa med, glänser och doftar gott. Här hittar du steg för steg till bästa pälsvården.
Det sägs att vissa människor gillar hundar, andra gillar katter. Men kanske är du som jag och föredrar båda? Med genomtänkta strategier och bra hjälpmedel har vi lyckats välkomna två adoptivkatter in i vårt hundhem.
Ett av hundägares vanligaste bekymmer är att hunden skäller i tid och otid. Det krävs både träning och tålamod för att bli av med beteendet – men det går. Med över 16 års erfarenhet av att jobba som etolog och hundpsykolog vet Caroline Alupo hur du ska göra. Här delar hon med sig av sina […]
Är du ny hundägare? Att registrera din hund och märka den med ett id-nummer är inte bara smart om hunden skulle springa bort, det är ett lagkrav. Här är allt du behöver veta om de hundregister som finns.
Som hundägare vill man såklart belöna sin hund när den gjort något bra. Men ofta kan det leda till att hunden får godis allt för ofta — eller att den börjar tigga. Här är tipsen på hur du kan tänka för att ni inte trilla i godisfällan.
Snöklumpar i pälsen och spruckna trampdynor. Salt, is och sand mellan tårna. Den långa, kalla vintern frestar hårt på tassarna. Här är några tips på hur ni tar hand om (mer eller mindre) lurviga fossingar i vinter.
Matte eller husses bästa vän kan vara en stor skräck för någon annan. Hundrädsla är något att ta på största allvar – men det finns både strategier och bra hjälp att få. Här berättar etologen och hundpsykologen Caroline Alupo om hur både hundägare och hundrädda kan agera.
Myten om att hundar och katter inte går ihop stämmer inte alltid. Det kan gå alldeles utmärkt att låta en valp flytta in i kattens hem – om du har tålamod och ger båda rätt förutsättningar. Så här kan du göra för att underlätta det första mötet.
Hur väl känner du din hund, egentligen? Det finns flera fördelar med att regelbundet undersöka din hunds puls, tandkött och buk, menar TRIXIEs foderrådgivare Carola Forsberg. Om du vet hur hunden känns när den är avslappnad och mår bra kan du lättare avgöra när något inte står rätt till, vilket underlättar när det kommer till att […]
Första tiden med hund kan vara omvälvande. Men när du väl kommit in i det nya livet så finns mycket att hämta i relationen med din hund, menar hundexperten och Happy Dog-ambassadören Sverker Lindblad. Här delar han med sig av sina bästa tips till nyblivna hundägare.
Hunden Lihkku och den brusande Luleälven blev motivet när fotografen Kamille Karner plockade fram kameran en vacker höstdag. Vi säger grattis till Kamille och hundägaren Fanny Keisu som plockar hem första priset i ZooMetros fototävling på temat ”Höstmys i naturen”!
Härligt med vinter! Eller? När du ger dig ut på hundpromenad i kylan finns några saker att tänka på för att skydda din hund från att bli frostbiten.
Coronapandemin har medfört att rekordmånga valt att skaffa hemdjur. Förra året registrerades 57 076 nya hundar, en ökning med 11 procent jämfört med 2019. Superkul tycker Helga Haak och delar med sig av sina bästa tips till de som nu återgår till sina jobb.
Drag i kopplet, skall eller svårt att tygla sig när en kompis dyker upp. Naturliga beteenden för en valp, men något vi människor kan uppleva som problem. ”Bakom de beteenden vi upplever som problematiska finns ofta ett behov. Om du försöker hitta och förstå det ökar chansen för en lösning som blir långsiktig och positiv, både för dig och hunden.” säger kursledaren Jenny Wibäck.
När du välkomnar en hund till din familj händer något speciellt. Ett band knyts, som kommer att vara starkt i många år framöver och som kommer att bli ett av de viktigaste i både ditt och din hunds liv. Hundinstruktören Lilly Norfeldt tipsar om hur du hela tiden kan arbeta med att stärka relationen till […]
Med hösten kommer både krispig luft och långa sköna promenader – men också mörkare kvällar. Med det ökar vikten av att synas när du rör dig i närheten av trafik. Gör det till en självklarhet att alltid bära reflexer – då syns du och din fyrbenta vän på betydligt längre avstånd och håller er säkra […]
Pernilla Bergqvist har två stora intressen i livet – löpning och hundar. Numera kan hon kombinera dessa för på hunddagiset där hon jobbar har hon startat en jogginggrupp för dem med lite extra spring i benen. Här ger hon tips på vad man ska tänka på om man vill ha fyrbent sällskap i spåret.
Semestersäsongen börjar gå mot sitt slut och för många mattar och hussar är det dags att återgå till jobbet. Våra fyrbenta vänner behöver alla någon gång lämnas ensamma – och det klarar de fint under kortare stunder. Ta del av våra tips för hur du vänjer hunden vid att klara sig själv!
En gemensam cykeltur är riktigt bra motion för din hund och övar kondition utan att du själv behöver hålla jämna steg med hunden. Dock finns det några saker att tänka på innan ni ger er ut. Läs våra tips för en lugn och härlig cykeltur med din fyrbenta familjemedlem.
Att inte dra i kopplet och gå fint bredvid matte eller husse kan verka som den svåraste konsten att lära sig. Men med konsekvent träning och positiv inlärning går det att få den mest envisa hund att förstå att kopplet inte är något farligt och att det är du som leder vägen.
Högsommarmånaderna är här och det är många som far land och rike runt. Men vad gäller egentligen för våra fyrbenta vänner? Får de följa med på tåget? Behöver de egen biljett på bussen, och hur reser de på säkrast möjliga sätt i bilen?
Svalkande bad i sjön, roliga utflykter och grönskande promenader. Sommaren är en underbar tid för dig och din hund! Få ut det mesta av årstiden med ZooMetros smarta sommartips.
Har du problem med att få din hund att gå promenader? Här är tipsen som kan hjälpa dig.
Hundselar är funktionella, ergonomiska och kan bidra med fördelar vid en mängd olika aktiviteter. Men var börjar man? Vilken sele passar just din hund? Vi guidar dig genom hundsele-djungeln och bjuder på smarta tips och råd inför köpet.
Nyfikna nosar och lek i skogen är tyvärr inte vad en nyvaken huggorm uppskattar mest. Risken att möta en huggorm är som störst under vår och höst, och ibland kommer våra fyrbenta vänner helt enkelt för nära för sitt eget bästa. Så här ska du göra om olyckan är framme och din hund blir biten.
Grattis Renée Höglander och valparna Sally och Dixon som kammade hem vinsten i sommarens fototävling som hade temat ”bus och aktivering”. Priset är ett presentkort på TRIXIE-produkter värt 500 kronor.
En balanserad kost, motion och regelbundna hälsokontroller kan förebygga många av de vanligaste hälsoproblemen hos din hund, menar Fjällveterinären Anna Pamuk. Det är hög tid att börja prata friskvård även för våra hundar.
Det är inte bara vi människor som kämpar med rinnande näsor och kliande ögon under våren – även hundar kan lida av pollenallergi. Vi listar symptom att hålla utkik efter och tipsar om hur du kan hjälpa din fyrbenta vän.
Hundparkour, godisträd och kurragömma – att involvera hela familjen i utomhusträningen behöver varken vara krångligt eller tidskrävande. Aktiveringsspecialisten Ewa Larsson vet vad som får både människa och hund att lätta från marken.
Agility, cykling eller spring i skogen – motion kommer i många former. Men lika viktigt att hunden regelbundet får röra på sig är det att den får varva ner efteråt.
En ovilja att lyda, dominant beteende och mer skällande än vanligt. Många hundägare kan vittna om att hundar, likt människor, går igenom en trotsig tonårsperiod. ZooMetro guidar dig genom vanliga unghundsutmaningar och hur ni kommer ut på andra sidan starkare.
När familjens femåring satte i halsen larmade den treårige dobermannen Dobsforsport Devil – och förhindrade en möjlig katastrof. Nu har Devil utsetts till Årets bragdhund 2020.
Hemmajobb och en chans att göra en dröm till verklighet gjorde att allt fler svenskar blev hundägare under förra året. ZooMetro har tittat närmare på valpboomen 2020 och vilka raser och hundnamn som varit och är mest populära bland svenska hundägare.
En god munhygien är viktig för hundens välbefinnande och en av de saker som mest påverkar en hunds allmäntillstånd. Det skapar förutsättningar för ökad livslängd och livskvalitet. Med tanke på att de flesta hundförsäkringar inte ersätter tandregleringar så kan det dessutom finnas pengar att spara för dig som hundägare.
En skön hundbädd på en trygg plats är viktigt för vila och återhämtning. Att välja i det stora utbudet som finns kan vara en utmaning. En mjuk fleecekudde, en skinnbädd eller kanske en ortopedisk dyna med Memory foam? ZooMetro ger dig några hjälpsamma tips på vägen.
Under 2020 valde allt fler att skaffa hund, och frågan är säkerligen en vanlig källa till diskussion i många hem. Men svensk forskning visar att viljan att skaffa hund faktiskt kan vara nedärvd.
En del hundar har kortare liv, en del längre – men de har alla en förmåga att ge obegränsat med kärlek under den tid de lever. Vill du uppleva så många år som möjligt tillsammans med din hund? Vi listar hundraserna som lever längst.
Har du en aktiv hund som älskar att hänga med på löpturen, fjällvandringen, cyklingen, jakten eller skidåkningen? För de flesta hundägare är det en fröjd att se sin hund utföra något den tycker är riktigt roligt. Men ett fysiskt ansträngande pass kräver bra uppladdning – precis som för oss människor.
God mat i mängder, julklappar och mysiga stunder med familjen. Julen är en högtid då många vill göra det där lilla extra för sina nära och kära. Men hur kan vi egentligen skapa en speciell helg för våra husdjur?
När förutsättningar förändras och människor av olika skäl inte längre kan eller vill ta hand om sina husdjur uppstår ett direkt behov av hjälp. Som tur är finns det ideella organisationer som har som sitt enda mål att hitta trygga hem till husdjur som behöver omplaceras. ZooMetro har pratat med tre föreningar som på olika […]
Hundar kan få tandproblem precis som människor. Bästa sättet att undvika det är att borsta tänderna på din hund – helst varje dag. Veterinären Anna Wendel delar med sig av sina bästa tandvårdstips.
När en älskad husse eller matte går bort, vad händer med husdjuret som blir kvar? Nu hjälper begravningsbyrån Fonus och Djurskyddet Sverige djuränklingar till nya hem och familjer.
Alla hundar behöver lek, aktivering och intellektuella utmaningar för att må bra. Testa någon av dessa nio hjärnstimulerande vardagsaktiviteter för dig och din hund!
Det är dags att vi utvärderar den gamla regeln att ett hundår motsvarar sju människoår. En grupp amerikanska forskare har tittat närmare på hundens åldrande, och resultaten visar att åldrandet går rasande fort.
Mörkret har börjat göra sitt intåg i Sverige – och med det ökar vikten av att synas när du rör dig i närheten av trafik. Med reflexer på både dig själv och din hund syns ni på betydligt längre avstånd och håller er säkra på höstpromenaderna.
Att välkomna en hund hem till familjen är en stor händelse. Du kommer att få en älskad familjemedlem och en vän för livet – men först finns en viktig fråga att reda ut: vilken hund passar dig och din familjesituation bäst? Alla hundar är olika individer, men olika raser har olika egenskaper och genom att förbereda dig noga får ni bäst förutsättningar för att livet med hund ska bli precis så som du har tänkt dig. Viktigt att komma ihåg är att en hund kan vara en del av ditt liv, men du kommer bli hela deras liv. Välj klokt, förvalta tilliten och kärlek ansvarsfullt så kommer ni att få en fantastisk tid tillsammans.
Grattis Ture som är vinnaren i sommarens fototävling! Tillsammans med matte Kerstin Aronsson vinner lagottohanen Ture ett presentkort på TRIXIE-produkter värt 500 kronor. Håll utkik efter nästa tävling!
Hur fungerar inskolning, vilka frågor ska jag ställa till personalen och hur fungerar det här med försäkringar? Gör övergången till höstens rutiner smidig genom att välja rätt hunddagis för dig och din fyrbenta vän.
Daglig tandborstning är det enklaste sättet att förebygga tandlossning, den vanligaste sjukdomen som drabbar hundar. Men en ny studie visar att alldeles för få hundägare har fått in den dagliga rutinen.
Våra hundar är precis som vi människor beroende av färskt dricksvatten. Under de varmare sommarmånaderna är det extra viktigt att hålla koll så att de dricker tillräckligt.
När solen ligger på stiger värmen i bilen snabbt och för en hund kan situationen vara riktigt farlig. Men vad bör och får du som misstänker att en hund är i fara egentligen göra? ZooMetro guidar dig rätt.
Vägrar din hund plötsligt lyda kommandon? En ny studie visar att även hundar går igenom en svårhanterlig period i tonåren.
Att ha ett husdjur i familjen ger barnen mängder med gosiga stunder och villkorslös kärlek – och dessutom viktiga lärdomar att ta med sig in i vuxenlivet. Vi listar fem bra saker som händer med barn som växer upp med husdjur.
Vi lär oss att ta ansvar för en annan individ, visa hänsyn och att vara lyhörda inför andras känslor och behov. Det finns en mängd fördelar med att låta barnen växa upp med husdjur, menar psykologen Mickie Gustafson.
En valp är ett fantastiskt tillskott till familjen och någon som kommer att bli en vän för livet. Gör hämtningen så smidig som möjligt med ZooMetros checklista!
Grattis till Sigge och Maurits Johansson från Staffanstorp! Under en vårpromenad togs den vinnande bilden mot en vägg av påskliljor – och belöningen är ett presentkort från TRIXIE värt 500 kronor.
Vill du skaffa hund, men kan eller vill inte köpa en valp? Det finns flera fördelar med att adoptera en vuxen hund som omplacerats från ett tidigare hem, eller kanske aldrig har haft något hem. Det är dock inte helt utan prövningar och det finns en del saker du behöver tänka på när du tar hem din nya familjemedlem.
Våren 2020 är en speciell tid på många sätt, men den kommer som tur är även att leda till att många positiva minnen skapas. Det välkomnas nämligen fler valpar, kattungar och andra små vänner till svenska hem än på länge!
Internet svämmar över av hundar, katter och andra husdjur som med unika utseenden och mängder med charm sprider glädje bland sina följare. Här är sex underbara karaktärer som kan förgylla din vardag när du behöver det!
Är det här Sveriges charmigaste hundar? Nu står det klart vilka hundar som får agera frimärksmotiv i höst.
Våra hundar och katter ger oss mer än bara vänskap. Forskning visar att en stunds beröring och klappande varje dag frambringar en lugnande effekt som får oss att slappna av och känna oss mindre stressade.
Nu behöver du inte känna dig osäker på om din fyrbenta vän är välkommen att följa med till hotellet, fiket eller restaurangen.
Ett stort grattis till Elvis och Viktoria Hagel från Sundsbruk, strax utanför Sundsvall! I en gnistrande vintersol tog de vinnarbilden i decembers fototävling och kammade hem ett presentkort från TRIXIE värt 500 kronor.
Har du funderat på vilken musik som passar din golden retriever eller ragdoll? Det har Spotify, som nu lanserar anpassade spellistor för våra fyrbenta vänner.
Har du ett riktigt charmtroll till hund? Nu drar Svenska kennelklubben och Postnord igång en tävling där just din fyrbenta vän kan bli frimärksmotiv.
Det är både mysigt och roligt att vara hundägare, men det finns ytterligare fördelar, man lever längre!
Våra fyrbenta vänner upplever världen i dofter. Det gör att de kan tränas till duktiga livräddare som varnar oss när det börjar lukta rök, säger hundpsykologen Charlotte Swanstein.
Det var när bordercollien Lucky gick bort som Kickan Nikolic på riktigt förstod värdet av bilder. "Där och då bestämde jag mig för att tiden jag hade kvar med mina fyrbenta vänner både skulle njutas av och förevigas så mycket som möjligt. Så jag började fotografera", berättar Kickan.
Under vintern utsätts tassarna för stora påfrestningar av vägsalt, slask och kyla. Se därför till att hålla trampdynor rena och fina för att undvika skador och sår. Här tipsar vi om hur du på bästa sätt kan ta hand om tassarna på din hund.
Möts du av söndertuggade möbler, skor eller annat liknande när du kommer hem? Det kan vara brist på stimulans som är problemet. Alla hundar behöver aktiveras för att trivas och må bra. Här ger vi nio tips på hjärnstimulerande vardagsaktiviteter för dig och din hund.
Ett stort grattis till Emelie Algotsson och blandrasen Agnes som poserade som en filmstjärna under höstpromenaden och tog hem förstapriset i höstens fototävling!
Hösten är här och vi ser fram emot friska skogspromenader med prasslande löv, svampplockning och träd som skiftar i gult och orange. Men årstiden kan även innebära en del faror för din fyrbenta vän. Vi listar fem saker du som hundägare behöver vara uppmärksam på under hösten.
Forskningen har talat: valpögon, eller puppy eyes, är ett invant beteende som hundarna har lagt sig med, och det fiffigaste av allt är att det fungerar!
Mörkret är på ingång så se till att både du och hunden syns på höstpromenaderna. Reflexer, reflexvästar och blinkande lampor minskar risken för trafikolyckor – och det gäller både inne i stan och ute på landsbygden.
Även vovvar kan få träningsvärk och stela leder – och det är dessutom vanligt att de får problem med artros. Canineopater kan hjälpa hundarna med besvären och Karolina Nilsson är en av dem. Här lär hon oss mer och ger tips på vad man som hundägare kan göra själv.
Våra älskade hundar är med oss människor på alla möjliga äventyr, i skogen, på stadsutflykter och på stranden. Vi kastar saker, vi möter andra hundar och vi leker med dem. Ibland ser du som människa saker mycket tidigare än din fyrbenta vän. Hur kommer det sig? Och hur bra ser egentligen din hund?
Det är ingen nyhet att hunden är människans bästa vän. Förutom att vara keliga och underbara sällskapsdjur är de dessutom väldigt smarta – så smarta att en del gör underverk och räddar liv genom livsviktiga karriärer. Här nedan listar vi sex riktiga drömyrken för en hund.
Ett stort grattis till schäfern Gullan och matte Monika Lahtinen från Köping som tog hem den förra fototävlingen med tema ”Wet fur contest”.
Sensommaren är en perfekt tid för en biltur till landet, en weekend i en av våra mysiga städer eller bara en tur för att komma iväg till det där perfekta öppna fältet där din hund kan springa fritt. Men kom ihåg att resa säkert och göra det bekvämt för din fyrbenta vän – här är sex tips!
Tid för lek och långa promenader – sommaren kan vara en skön period för både för människor och djur. Men det är också en årstid då du kan behöva hålla lite extra koll på din lurviga vän.
Ett stort grattis till Susanne Midebjörk från Umeå och de två bröderna Caesar och Persson som tog hem den förra fototävlingen! Vi ställde några frågor till Susanne och passar även på att gratulera Diza och Tyra som kom tvåa och trea.
Alla hundar i Sverige ska både märkas med ett unikt id-nummer och enligt lag registreras i Jordbruksverkets centrala register, där ska också matte eller husse anges.
En katt med fyra miljoner följare, en terrier som jobbar som terapihund och vandringstips för vovvar. Internet fullständigt svämmar över av djurkonton – här är fem fyrbenta vänner att följa på Instagram.
De klassiska fabrorsnamnen är starka i hundsverige, men i ledning ligger fortfarande Molly ohotat. En nykomling tog sig däremot precis in på topp 5 när siffrorna över de mest populära hundnamnen räknades.
En valp innebär ansvar för en lång tid framöver. Men en ny familjemedlem kan också ge oerhört stor glädje. Peter Forsberg driver Umeå Hundskola och ger dig de viktigaste råden på vägen.
Terese Pagård och australian shepherden Asta, 2 år, tog hem segern och vann årets första fototävling. Juryns andrapris gick till Mathilda Abrahamsson och bengalen Ohana Baelando i Umeå och tredjeplatsen knep Ingrid Stjernqvist och shizu-blandisen Liza, Osby. STORT GRATTIS!
Australian shepherden Asta tog hem segern och vann årets första fototävling. Vinsten: ett Trixie-presentkort på 500 kronor och en omslagsfotografering för årets första nummer. Matte Terese Pagård är fortfarande lite chockad när ZooMetro ringer upp.
Balansakter, slalom och vippbrädor. Hundar av alla storlekar och sorter. Det kan tyckas som rena cirkuskonster för den oinvigde. Men agility är mer än så. Det är fart, förberedelser – och folkfest.
Trofasta Lassie och trygga Båtsman. Vissa hundar har tagit en självklar plats i filmhistorien – här är några härliga jyckar vi minns extra väl från rutan och duken. Hur mycket kommer du ihåg om dessa fyrbenta filmvänner?
Varje år delar Svenska Kennelklubben Forskningsfond tillsammans med Agria ut omkring nio miljoner kronor till nordisk forskning. Här är några projekt som får finansiering i år.
Djur kan få tandproblem precis som människor. Bästa sättet att undvika det är att borsta tänderna på din hund eller katt – helst varje dag. Det säger veterinären Anna Wendel.
Irriterade grannar och fotgängare som blir rädda. Hundar som skäller kan vara problematiskt i många sammanhang. Här får du konkreta tips på hur du kommer tillrätta med beteendet.
Att ha ett pälsdjur tidigt i livet kan minska risken för allergi. Men kommer den som redan är allergisk vara det för alltid – och nyser man mindre av en bichon frisé än en bordercollie? Vi bad en expert reda ut begreppen.
Att flyga utomlands med djur är inget du bör göra spontant. Flygbolagen har oftast begränsat antal tillåtna djur och det gäller att vara ute i god tid. För att inte tala om alla regler. Här är vad du ska tänka på när du vill ta med din fyrbenta vän på utlandsäventyr.
Många av julens härligheter kan vara farliga för både hundar och katter. Här är exempel på tio saker du bör undvika – för att skapa julefrid för både dig och ditt djur.
Oavsett hur och vart du vill tillbringa julhelgerna så transporterar vi och våra fyrbenta vänner oss på något sätt. En bra planerad resa blir ofta en mer avstressad resa för både dig och ditt husdjur.
Har du en hund som blir rädd när det smäller på nyårsafton, eller andra högtider som ofta innefattar fyrverkerier? Då kan bodywrapping vara bra att prova!
Svenska Kennelklubben ger inte upp kampen för ett fyrverkerifritt Sverige: ”Vi är mer än en halv miljon hushåll som har hund i landet – tillsammans kan vi göra skillnad”.
Vi använder cookies och andra tekniker för att anpassa din användarupplevelse, för marknadsföring samt för att förstå hur du och andra använder vår webbsite. För att se en komplett information om våra Cookies kan du läsa mer