Lihkku och Luleälven kammade hem första priset

Hunden Lihkku och den brusande Luleälven blev motivet när fotografen Kamille Karner plockade fram kameran en vacker höstdag. Vi säger grattis till Kamille och hundägaren Fanny Keisu som plockar hem första priset i ZooMetros fototävling på temat ”Höstmys i naturen”!

– Det känns jättekul! Det är min kompis Kamille Karner som fotat bilden där min hund Lihkku, som är en 6 månader gammal siberian husky, blickar ut över Luleälven. Det jag gillar med bilden är att den fångar de fina höstfärgerna, säger Fanny Keisu. 

Berätta om Lihkku!

– Namnet betyder lycka på samiska. Han är en levnadsglad och busig kille. Han börjar förstå mer och mer kommandon och valptänderna har precis släppt så det är full fart. 

Vad gör ni när ni höstmyser i naturen?

– Hela familjen är ofta ute i skogen och då gillar både Lihkku och vår andra husky Jojk att följa med. Vi busar, grillar korv och går promenader. Lihkku gillar att vara lös och utforska naturen. Båda hundarna är väldigt lugna inomhus och framför allt ett stort sällskap till barnen.

Vad ser ni fram emot i vinter?

– I vinter blir det många långa promenader på isen och framåt våren blir det dags att köra in Lihkku på draget eftersom både han och Jojk är aktiva draghundar. Vi har en 6-årig son som är funktionshindrad och med hundarnas hjälp tar vi oss ut tillsammans i en fjällpulka bakom hundarna. Jag har haft draghundar i 14 år så det faller sig väldigt naturligt att vi tar oss ut tillsammans. 

Vad betyder vinsten i ZooMetros fototävling?

– Kamille som fotat den fina bilden bor granne med oss. Hon hjälper ofta till med rastning, det är väldigt värdefullt både för mig och hundarna att Kamille finns i närheten. Det känns så bra att Kamille vinner ett presentkort på Trixie så att hon kan köpa ännu mer hundgodis.  

Nästa fototävling startar den 4 december.

Du kan delta här eller på vår Facebook-sida @ZooMetro.

1:a pris, Presentkort TRIXIE 500 kr
Kamille och hunden Lihkku en vacker höstdag.

2:a pris, Presentkort TRIXIE 300 kr
Benita Jonsson's katt Wilma bland höstlöven.

3:e pris, Presentkort TRIXIE 200 kr
Maja Andersson lyckades fånga Rut på bild vid de vackra färgerna.

Relaterade artiklar

Alla artiklar