Djurboom i de svenska hemmen

VÄren 2020 Àr en speciell tid pÄ mÄnga sÀtt, men den kommer som tur Àr Àven att leda till att mÄnga positiva minnen skapas. Det vÀlkomnas nÀmligen fler valpar, kattungar och andra smÄ vÀnner till svenska hem Àn pÄ lÀnge!

En kattunge, valp, kanin eller hamster Àr nÄgot mÄnga drömmer om, men inte sÀllan sÀtter praktiska skÀl kÀppar i hjulen. Det kan handla om arbete som stÀller krav pÄ tillgÀnglighet, inplanerade resor eller helt enkelt att tiden inte rÀcker till för den första perioden dÄ extra nÀrvaro, uppmÀrksamhet och nÀrhet Àr sÄ viktigt för den nya familjemedlemmen.

NĂ€r mĂ„nga nu arbetar hemifrĂ„n och resandet i princip helt har upphört Ă€r dock flera av hindren utsuddade och en uppgĂ„ng i antalet nyregistrerade valpar och kattungar mĂ€rks. Organisationer som ”Hundar utan hem” upplever ett ökat tryck pĂ„ mĂ€nniskor som vill bli jourhem eller adoptera. Svenska kennelklubben mĂ€rker ocksĂ„ av ett ökat intresse för att skaffa hund, skriver Aftonbladet i en artikel. I en enkĂ€t genomförd av Sveland, med 248 svenska hunduppfödare, framkommer att omkring hĂ€lften av de svarande upplever att efterfrĂ„gan pĂ„ hundvalpar har ökat jĂ€mfört med tidigare Ă„r. TV4:s Nyhetsmorgon intervjuade en av landets uppfödare, dĂ€r fyra veckor gamla golden retriever-valpar charmade tittarna.

En sÀrskilt uppmÀrksammad valp Àr lilla Rio som nyligen fÄtt flytta in pÄ Haga slott, dÀr kronprinsessparet Viktoria och Daniel med hjÀlp av Estelle och Oscar har blivit nyblivna hussar och mattar.

View this post on Instagram

Kronprinsessfamiljen presenterar en ny familjemedlem: Rio. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Rio Ă€r en cavapoohund. Han har bott pĂ„ Haga i en veckas tid. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 📾: H.K.H. Kronprinsessan (bild 1) och Sara Friberg/Kungl. Hovstaterna (bild 2)

A post shared by Kungahuset (@kungahuset) on

Kom ihÄg att det alltid Àr viktigt att tÀnka pÄ att en hund, katt, kanin eller ett marsvin Àr ett lÄngsiktigt Ätagande och ansvar. En familjemedlem som kommer finnas med en lÄng tid framöver. DÀrför Àr det ocksÄ viktigt att fundera pÄ hur vardagen kommer att se ut nÀr perioden av hemmaarbete Àr över. Allt för att du och din nya familjemedlem ska fÄ ett bra liv tillsammans.

Funderar du sjĂ€lv pĂ„ att skaffa valp? LĂ€s vĂ„r tidigare artikel ”Redo att skaffa valp?” hĂ€r!

Relaterade artiklar

Alla artiklar