Underlätta hundlivet med hjälp av ramp

En del hundar går lätt att ta med sig i famnen – men med stora bjässar som väger mycket kan det vara en rejäl utmaning. Det gäller även hundar som nyligen opererats eller har andra åkommor som gör att de inte får hoppa in och ut ur bilen, till exempel. Som tur är finns bra hjälpmedel!

Det finns flera tillfällen i en hunds liv då en ramp underlättar vardagen för våra jyckar. Det gäller dels stora hundar som bär mycket vikt, dels hundar med exempelvis diskbråck, artros eller andra ledproblem. Även för hundar som är nyopererade kan det vara värt att investera i hjälpmedel som gör att de håller sig extra stillsamma under en period.

Minimera hopp i hemmet

Ett vanligt moment att börja med är att anpassa hemmet inomhus. Med en smidig och ställbar ramp som dessutom är filtbeklädd underlättar du för hunden som slipper hoppa upp i sängen eller soffan och istället kan traska upp lugnt och försiktigt. Välj gärna en modell som går att justera så att rampen antingen blir platt eller i trappstegsformat, beroende på vad som passar din hund och dess tillstånd bäst.

 

Ramp för bilfärden

Om du ofta åker hemifrån med din hund är det även värt att investera i en smidig ramp som monteras i bilens bagagelucka. Då slipper hunden hoppa upp i bagageutrymmet samtidigt som du slipper lyfta. Rampen väger lite och fälls enkelt ihop vilket gör att den tar liten plats i bilen under färden. Det finns flera modeller som bär olika vikt – så se till att välja en ramp som är stadig och tål många kilo om du har en stor hund. Alla TRIXIEs ramper är tassvänliga och säkra att använda även om de blir blöta.

Kom ihåg att hjälpmedel som ramp i hemmet och i bilen är bra att använda även för friska och små hundar, framför allt preventivt syfte för att skona hundens höfter och leder.

Relaterade artiklar

Alla artiklar