Semestra med katten

Planerar du att lÄta din katt följa med pÄ sommarens semesterresa? Med rÀtt förberedelser och en del knep pÄ vÀgen gÄr det hur bra som helst!

Var ute i god tid
Gör en packlista tidigt i planeringen för att vara vÀl förberedd inför resan. Om din katt ska resa i en transportbur eller med en bilsele Àr det bra att lÄta den lÀra kÀnna prylarna innan ni ger er ivÀg för att minimera stress. Kontrollera att alla kontaktuppgifter Àr uppdaterade i DjurID.se. Har du en tillfÀllig sommaradress eller om nÄgon annan tar hand om katten under semestern bör du meddela detta. DjurID.se Àr medlem i Europetnet vilket innebÀr att alla chipmÀrkta katter som finns med i DjurID.se ocksÄ Àr sökbara via den gemensamma europeiska databasen Europetnet som anvÀnds av djurhem, veterinÀrer och polis i Europa.

TÀnk pÄ sÀkerheten
Ska ni resa med bil? TÀnk pÄ att katten ska sitta sÀkert, med god ventilation och förankrad i bilen. LÀmna aldrig katten i en varm bil dÄ temperaturen snabbt stiger och kan bli livsfarlig. Kolla Àven upp vilka veterinÀrmottagningar som finns pÄ ditt resmÄl och spara deras nummer.

Ha koll pÄ lagar och regler
Beroende pÄ var ni ska resa kan det behövas pass, avmaskning och olika vaccinationer. Jordbruksverket har bra information om vad som gÀller pÄ sin webbplats.

Du kÀnner din katt bÀst
Applicera det hĂ€r tankesĂ€ttet bĂ„de före och under resan. Vet du att din katt Ă€r orolig i nya miljöer? Är resans planerade aktiviteter tillrĂ€ckligt kattvĂ€nliga? Fundera pĂ„ om det Ă€r bĂ€st att lĂ„ta den fira semester med en trygg kattvakt istĂ€llet. Titta pĂ„ din katt under resan och var uppmĂ€rksam pĂ„ hur den beter sig.

Relaterade artiklar

Alla artiklar