Så tar du hand om tassarna i vinter

Under vintern utsätts tassarna för stora påfrestningar av vägsalt, slask och kyla. Se därför till att hålla trampdynor rena och fina för att undvika skador och sår. Här tipsar vi om hur du på bästa sätt kan ta hand om tassarna på din hund.

Torka tassarna efter varje promenad

Ha en handduk nära till hands i hallen, så att du kan torka av tassarna ordentligt efter en promenad. Är det svårt att få bort is, smuts och salt så skölj av tassarna. Tänk på att torka av dem noga, så att de är helt torra, på så sätt kan du undvika svampinfektioner.

Använd tassalva eller tasspray

Tassalva och tasspray är bra av flera anledningar, de skyddar effektivt mot snö, kyla, fukt, salt och annat som skadar och sliter på trampdynorna. Du kan även förebygga och behandla sår med dem genom att hålla tassarna väl återfuktade.

Klipp bort päls mellan trampdynorna

Eftersom att temperaturen sjunker finns risken för isbildning på tassarna – främst hos hundar som har lång päls. Klipp därför bort lång päls som växer mellan trampdynorna. Skulle isbildningar uppstå ändå så skölj av tassarna med lite ljummet vatten och torka torrt.

Använd hundskor

Hundskor skyddar tassarna, bär hunden skor läker även sår snabbare och risken för infektion minskar. En halkfri sula ger också ett säkrare grepp och undviker att hunden halkar. Dessa skyddar tassarna och kan lindra mot köldsprickor, hudbesvär, skärsår av skaren på vintern samt köldkramp.

Vill du ha fler tips på hur du kan ta hand om din hunds tassar?
Rådfråga din lokala ZooMetro-butik – du hittar den närmaste butiken här!

Relaterade artiklar

Alla artiklar