6 tips – så skyddar du hunden från vinterkylan

Härligt med vinter! Eller? När du ger dig ut på hundpromenad i kylan finns några saker att tänka på för att skydda din hund från att bli frostbiten.

Vinterpromenader är härligt, det tycker både människor och djur. Men se upp – hunden kan lätt förfrysa sig om du inte hjälper den att hålla värmen. Hur bra hunden tål kyla beror på storlek, ålder och päls. Här tipsar vi om 6 saker att tänka på när du ger dig ut i kylan med din fyrbenta vän! 

 

  1. Skydda hunden med ett täcke när ni är ute i minusgrader. Tänk på att gamla hundar kan få ont i muskler och leder av att frysa, och att unga hundar ofta saknar ordentligt med underhudsfett. Ett tecken på att hunden fryser är att pälsen reser sig och att den skakar för att röra på muskulaturen.
  2. Spola av tassarna efter promenad längs saltade vägar, så att tassarna inte tar skada. Att smörja in tassarna med en mjukgörande tassalva efter och i god tid före promenaden kan motverka sprickor. Tänk också på att hålla klorna korta så att de inte orsakar skav mot det kalla och sträva underlaget.
  3. Om du har en långhårig hund – klipp ned håret precis vid tassarna (och eventuellt även under magen) för att undvika att snöklumpar fastnar. Om det fastnar ändå, se till att torka bort alla snöklumpar när ni kommer in så att hunden inte blir kall.
  4. Se upp för halka! Gå bara på vägar med strävt underlag och undvik att gå där det är isigt. Släpp inte hunden lös på isar eftersom hunden lätt kan sträcka sig. Dessutom kan isen vara tunn, så håll hunden i koppel eller lina.
  5. Ta på hunden ett par skyddande hundsockar eller skor om ni ska ut när det är riktigt kallt eller om det är skarsnö. Det skyddar både från kyla och från sprickor.
  6. Håll uppe tempot. Stanna inte längre stunder när det är kallt, utan försökt hålla tempot så att hundens blodcirkulation inte stannar av. 

 

Calvi hundtäcke

Formsytt, lätt vadderat och följsamt täcke i funktionsmaterial. Skyddar både mot vind och regn. Täckets utformning baktill hjälper till att hålla muskler varma vilket kan förhindra skada eller stelhet hos din hund.

Hundskor

Stadigt, säkert grepp (PVC) åtsittande passform tack vare långa ben. Elastisk mudd och kardborrefästen. Andningsbart material (polyester). Bekväm att använda. Extra skydd vid stenigt eller hett underlag. Skyddar mot vägsalt och grusade vägar om vintern. Håller smuts borta från skador. Reflekterande detaljer.

Tasspray

Tassalva med bivax som återfuktar trampdynorna och gör dem mjuka. Skyddar tassarna mot snö, kyla, fukt, salt och annat som skadar och sliter på trampdynorna. Även effektiv att hålla bort snö från att klumpa sig under tassarna. En helt naturlig, effektiv och skonsam produkt.

Relaterade artiklar

Alla artiklar