Överge mig inte när sommaren är slut

Mjuk päls, underbara ögon och otroligt söt! En kattunge eller kanin är så mysig, och tänk så bra det är för barnen att lära sig att ta ansvar.

Den gulliga lilla katt- eller kaninungen är söt och bedårande, och till en början kan beslutet att skaffa den vara bland det bästa man tagit. Men precis som med kärlek så går den första fasen av förälskelse över, livet tillsammans blir vardag och vardagen blir slentrian.

Sommarkatt eller semesterkatt är en populär benämning på en katt som en familj skaffar sig till semestern, ofta för att glädja barnen i familjen. När semestern är slut och familjen flyttar hem igen så överger man katten. En katt som är van att bli matad och som blir hemlös har svårt att finna föda och skydd över vintern.

Den 1 april 2019 skärptes lagstiftningen och med den nya lagen blir det tydligt att man har ett ansvar att inte överge sina djur. Förhoppningsvis kommer skärpningen att hjälpa många husdjur till att få bättre förutsättningar i livet.

Relaterade artiklar

Alla artiklar

Häng med i allt som händer i ZooMetros värld!

Du kan avanmäla dig från nyhetsbrevet när du vill genom att klicka på länken i botten av mailet. Klicka här för att läsa vår privacy policy..

Vi använder Mailchimp som vår marknadsföringsplatform. Genom att anmäla dig till nyhetsbrevet bekräftar du att din information kommer att överföras till Mailchimp för behandling. Läs mer om Mailchimp's privacy practices här.