Möt omslagsmodellen Asta!

Text: Lina Nilsson
Foto: Sandra Hemmingsson

Australian shepherden Asta tog hem segern och vann Ärets första fototÀvling. Vinsten: ett Trixie-presentkort pÄ 500 kronor och en omslagsfotografering för Ärets första nummer. Matte Terese PagÄrd Àr fortfarande lite chockad nÀr ZooMetro ringer upp.

Grattis! Hur kÀndes det nÀr du fick samtalet?

— Tack! Det kĂ€ndes fantastiskt kul! Men jag blev ganska paff. Man skickar ju in till sĂ„dana hĂ€r tĂ€vlingar lite dĂ„ och dĂ„ men man vinner ju aldrig sĂ„ jag hade helt glömt bort det. Och jag hade ingen koll pĂ„ presentkortet, vilken bonus!


Hur var Asta som fotomodell?

— JĂ€tteduktig. Jag var faktiskt lite nervös för hur det skulle gĂ„. Mest för att jag ocksĂ„ skulle vara med pĂ„ nĂ„gra bilder. Men Asta skötte sig toppen och var jĂ€tteduktig pĂ„ att ta regi och sitta stilla nĂ€r hon skulle. Och det var ju verkligen kul att vi lyckades vinna just nĂ€r det var en fotografering i potten!

 

Hur trÀffades du och Asta?

— Jag hĂ€mtade henne hos uppfödaren vid 8-veckorsstrecket för drygt tvĂ„ Ă„r sedan. Asta Ă€r faktiskt min allra första hund. Jag har alltid Ă€lskat djur och har hĂ„llit pĂ„ med hĂ€star i hela mitt liv, men det har aldrig riktigt passat att skaffa hund sĂ„ nu var det verkligen dags. Jag visste att jag ville ha en aktiv hund som kunde vara med i stallet och ute i naturen.

Juryn föll för hennes ögon och den vackra teckningen. Var det nÄgot du tÀnkte pÄ?

— Ja, redan innan jag sĂ„g valpannonsen visste jag att jag helst skulle vilja ha en trefĂ€rgad hund och gĂ€rna med nĂ„got blĂ„tt inslag i ögonen. Men det var Astas personlighet jag föll för. Hon och en av hennes bröder har liknande teckning men Asta var den i kullen som tveklöst var mest kavat och kom fram och ville leka.

Hurdan Àr hon?

— Hon Ă€r en social, energisk och bestĂ€md dam som Ă€r extremt tydlig med nĂ€r hon har trĂ„kigt. Hon Ă€lskar att leka och sedan vi började med agility i höstas har hon mognat och vi har verkligen fĂ„tt ett fint band. Vi testade först att valla, men hon var mer intresserad av de andra hundarna Ă€n av fĂ„ren, sĂ€ger Terese med ett skratt och fortsĂ€tter:
— Vi Ă€lskar bĂ„da att tĂ€vla men hon Ă€r en riktig vinnarskalle och nĂ€r vi trĂ€nar agility Ă€r det inte tal om nĂ„gra leksaker eller godis, för henne Ă€r det sjĂ€lva hindren som Ă€r motivationen.

 

 

“Jag var faktiskt lite nervös för hur det skulle gĂ„”

Fakta: Terese & Asta

Ålder: 24 respektive 2 Ă„r.

Bor: LĂ€genhet i Stehag.

Gör om dagarna: Therese pluggar till barnundersköterska och Asta jobbar som professionell fönsterspejare.

Familj: Matte Terese, mattes mamma och bror.

Intressen: Agility, leka utomhus och hÀnga i stallet.

FavoritrÀtt: För Asta Àr det i princip vad som helst som familjen rÄkar ha pÄ sina tallrikar.

Relaterade artiklar

Alla artiklar