Kommer du ihåg påsen?

Bruna högar i dikeskanten är tyvärr en vanlig syn. Trots att vi är många som har hund är det nämligen bara 68 procent som säger sig plocka upp efter sin hund på promenaden. Här tipsar vi om knep för att alltid komma ihåg påsen när ni går ut!

Att bara 68 procent idag säger sig plocka upp efter sin hund på promenaden är en minskning jämfört med tre år tidigare, då hela 91 procent svarade att de brukar ta upp hundbajset. Ändå ligger Sverige bäst till bland de nordiska länderna – motsvarande siffor är i Finland 37 procent, Danmark 59 procent och i Norge 58 procent. Av de som plockar upp svarar cirka 70 procent att de slänger påsen i en allmän sopkorg medan var tredje tar hem påsen och slänger i sin egen soptunna. Det är Agria Djurförsäkring som genomfört undersökningen i början av 2022, där de frågat 582 djurägare. 


Kolla kommunens kartor
Alla hundägare bär ett ansvar att plocka upp efter sin hund. De flesta kommuner har en karta över var det finns hundlatrin – den kartan kan vara bra att spana in så att du har koll på var du får kasta påsen. Om du själv bor i villa finns dekaler att beställa (eller tillverka en egen!) där det står att det är okej för andra hundägare att kasta sina hundpåsar i din soptunna. 


Skaffa en smart hållare
Steg ett är när du går ut med hunden att alltid se till att ha med en påse. Ett bra tips är att göra det till en rutin att alltid knyta fast en ny påse på kopplet när ni kommer in, så är kopplet redo för nästa promenad. Det finns också smarta hållare för hundbajspåsar att montera direkt på kopplet eller handtaget. På så vis vet du alltid var du har påsen när du behöver den. Tänk på att använda nedbrytbara påsar som är skonsamma för miljön. Om hunden bajsar mer än en gång på promenaden går det bra att använda samma påse.

Bajspåsehållare för koppel

Bajspåsehållare för koppel. Praktisk förvaring av fulla och tomma bajpåsar. Kläm fast bajpåsen på kopplet och du behöver inte längre bära den med händerna. Enkel att fästa på kopplet eller kopplets handögla. Snabb och enkel att ta loss utan att behöva knyta upp påsen.

Bajspåsar

Bajspåsar 4X20 i blandade färger, passar i bajspåsehållare av nylon 2x15 påsar.

Relaterade artiklar

Alla artiklar