Hundar åldras snabbare än vad vi tror

Det är dags att vi utvärderar den gamla regeln att ett hundår motsvarar sju människoår. En grupp amerikanska forskare har tittat närmare på hundens åldrande, och resultaten visar att åldrandet går rasande fort.

Genom att titta på förändringar i labradorers arvsmassa har forskarna kunnat ta fram en graf där hundens åldringstakt jämförs med människans. Den långt ifrån linjära grafen visar att åldrandet hos hunden går riktigt fort de första åren för att sedan sakta ned när hunden är drygt sju år gammal.

Forskarna har tagit fram en ny modell för att räkna ut åldern på hundar jämfört med människor. Enligt den är en ett år gammal hund att jämföra med en 30 år gammal människa, medan en fyra år gammal hund kan likställas med en 52-årig människa.

Källa: Dagens Nyheter

Relaterade artiklar

Alla artiklar

Häng med i allt som händer i ZooMetros värld!

Du kan avanmäla dig från nyhetsbrevet när du vill genom att klicka på länken i botten av mailet. Klicka här för att läsa vår privacy policy..

Vi använder Mailchimp som vår marknadsföringsplatform. Genom att anmäla dig till nyhetsbrevet bekräftar du att din information kommer att överföras till Mailchimp för behandling. Läs mer om Mailchimp's privacy practices här.