Här är hundarna som blir frimärksmotiv

Foto: Jenny Jurnelius

Är det här Sveriges charmigaste hundar? Nu står det klart vilka hundar som får agera frimärksmotiv i höst.

Tidigare i år utlyste Postnord och Svenska Kennelklubben en tävling där ett flertal hundar fick chansen att pryda ett frimärke. Bland 30 700 bidrag har nu en jury valt ut sex hundar som får äran att vara frimärksmotiv i höst.

 

– Det har varit en otrolig respons, med många fina motiveringar som visar hur viktig och betydelsefull hunden är i många svenska familjer. Det har varit en utmaning att gå igenom alla bidrag och fina, välskrivna historier. Slutligen lyckades vi välja ut sex fantastiskt härliga hundar. Jag vill passa på att gratulera alla vinnare, från Varekil i Bohuslän och hela vägen upp till Arvidsjaur, säger Kristina Olofsdotter, chef för Frimärken, PostNord, i ett pressmeddelande.

Anna Jensen från Linköping och hennes golden retrievern Woody är en av vinnarna.

– Det känns jättestort att PostNord och frimärksrådet har valt ut Woody. Vi har tagit väldigt mycket kort på Woody genom åren och när min dotter startade Instagramkontot @woodielicious har han blivit lite av en kändis. Genom Instagram har han även fått vänner över hela världen och kommer nu att bli en ännu starkare ambassadör för Sverige och den svenska naturen, säger matte Anna Jensen.

Bland vinnarna finns en mängd olika raser, från västgötaspetsar till en whippet. Juryn bestod av PostNords Frimärksråd och representanter från Svenska Kennelklubben som utifrån bilder och motiveringar valde ut vinnarna. Se alla övriga vinnare i bilderna här nedanför!

Foto: Jenny Jurnelius

Relaterade artiklar

Alla artiklar