Bland instahundar och konton med klös

Foto: Shutterstock.com

En katt med fyra miljoner följare, en terrier som jobbar som terapihund och vandringstips för vovvar. Internet fullstĂ€ndigt svĂ€mmar över av djurkonton – hĂ€r Ă€r fem fyrbenta vĂ€nner att följa pĂ„ Instagram.

Det sÀgs att gulliga katter byggde internet. Vi Àlskar foton och klipp med olika djur och trenden verkar inte vara pÄ vÀg bort. Vissa internationella djurkonton har fler följare Àn vad en mellansvensk stad har invÄnare och det finns hundar med reklamkontrakt vÀrda miljoner. Djurkonton ger oss framför allt en dos sötchock men de kan ocksÄ inspirera till friluftsliv och trÀning. HÀr Àr nÄgra olika att kolla in!

@hundcoachen
Fredrik Steen Àr uppfödaren, trÀnaren, förelÀsaren och utstÀllningsdomaren (och vÀldigt mycket mer) som blivit Hundcoachen med hela svenska folket genom TV4:s Nyhetsmorgon. PÄ Instagramkontot med samma namn delar han med sig av tips, information och inspiration frÄn sina mÄnga erfarenheter, resor och tÀvlingar.

@vandramedhund
Finns det nÄgot bÀttre Àn att upptÀcka vÄr flora och fauna i sÀllskap av vÄra hundar? Den frÄgan stÀllde sig grundarna bakom Instagramkontot och Facebook-gruppen Vandra med hund. Svaret de fann var sÄklart nej, och i dag har nÀrmare 18 000 personer gÄtt med i gruppen för att diskutera vandringar med hund, lÀmplig utrustning och kloka kostrÄd. Och sjÀlvklart ocksÄ för att drömma sig bort och njuta av de vackra bilderna.

@kaninentuffs
Den lejonhuvade kaninen Tuffs delar dagligen med sig av bilder frĂ„n sitt liv. HĂ€r Ă€r det inga konstigheter eller omvĂ€gar som gĂ€ller, utan ren och skĂ€r gullighet stĂ„r i fokus – och det Ă€r en konstgren Tuffs Ă€r mĂ€stare i.

@nala_cat
Siamesen Nala Àr en av internetvÀrldens frÀmsta kattkÀndisar. Hon adopterades frÄn ett katthem i Los Angeles och har i dag över fyra miljoner följare. Nala sÀljer allt frÄn t-shirts till muggar och en viss procent av intÀkterna sÀgs gÄ till just katthem. För nÄgra Är sedan var hon tillsammans med andra kattkÀndisar med i en julvideo som spelades in till förmÄn för hemlösa katter.

@terapi_hunden_leo
Terapihundar sprider glÀdje, dÀmpar oro och peppar till fysisk aktivitet. Vovvar som vÄrdar har blivit vanligare de senaste Ären och av en dem Àr den certifierade terapihunden Leo. Han Àr en irish softcoated wheaten terrier och i kontot @terapi_hunden_leo fÄr vi följa honom i vardagen och pÄ jobbet pÄ Ersta NÀsbyparks parkinsonboende.

Text: ZooMetro-redaktionen.

Relaterade artiklar

Alla artiklar