Bland instahundar och konton med klös

En katt med fyra miljoner följare, en terrier som jobbar som terapihund och vandringstips för vovvar. Internet fullständigt svämmar över av djurkonton – här är fem fyrbenta vänner att följa på Instagram.

Det sägs att gulliga katter byggde internet. Vi älskar foton och klipp med olika djur och trenden verkar inte vara på väg bort. Vissa internationella djurkonton har fler följare än vad en mellansvensk stad har invånare och det finns hundar med reklamkontrakt värda miljoner. Djurkonton ger oss framför allt en dos sötchock men de kan också inspirera till friluftsliv och träning. Här är några olika att kolla in!

@hundcoachen
Fredrik Steen är uppfödaren, tränaren, föreläsaren och utställningsdomaren (och väldigt mycket mer) som blivit Hundcoachen med hela svenska folket genom TV4:s Nyhetsmorgon. På Instagramkontot med samma namn delar han med sig av tips, information och inspiration från sina många erfarenheter, resor och tävlingar.

@vandramedhund
Finns det något bättre än att upptäcka vår flora och fauna i sällskap av våra hundar? Den frågan ställde sig grundarna bakom Instagramkontot och Facebook-gruppen Vandra med hund. Svaret de fann var såklart nej, och i dag har närmare 18 000 personer gått med i gruppen för att diskutera vandringar med hund, lämplig utrustning och kloka kostråd. Och självklart också för att drömma sig bort och njuta av de vackra bilderna.

@kaninentuffs
Den lejonhuvade kaninen Tuffs delar dagligen med sig av bilder från sitt liv. Här är det inga konstigheter eller omvägar som gäller, utan ren och skär gullighet står i fokus – och det är en konstgren Tuffs är mästare i.

@nala_cat
Siamesen Nala är en av internetvärldens främsta kattkändisar. Hon adopterades från ett katthem i Los Angeles och har i dag över fyra miljoner följare. Nala säljer allt från t-shirts till muggar och en viss procent av intäkterna sägs gå till just katthem. För några år sedan var hon tillsammans med andra kattkändisar med i en julvideo som spelades in till förmån för hemlösa katter.

@terapi_hunden_leo
Terapihundar sprider glädje, dämpar oro och peppar till fysisk aktivitet. Vovvar som vårdar har blivit vanligare de senaste åren och av en dem är den certifierade terapihunden Leo. Han är en irish softcoated wheaten terrier och i kontot @terapi_hunden_leo får vi följa honom i vardagen och på jobbet på Ersta Näsbyparks parkinsonboende.

Text: ZooMetro-redaktionen.

Relaterade artiklar

Alla artiklar