Att tänka på när du ska köpa hundskor

Hundskor kan behövas året runt för att skydda hundens tassar mot snö, regn, smuts och het asfalt. De kan vara särskilt praktiska om hunden har skadat tassen och behöver extra stöd under promenaden. ZooMetro ger några praktiska tips inför köpet!

Bra hundskor ska vara vattenavvisande och hålla tassarna torra. De ska dessutom vara sköna för hunden att bära och lätta för dig att ta på och av samt rengöra. Det finns olika hundskor för olika syften: vattentäta skor som skyddar mot vatten, varma och tjocka hundskor som skyddar mot kyla och hårt underlag och tunnare gummistrumpor. Om du bor på en plats som får mycket snö under vintern kan en sko med ett skaft vara en god investering. Välj de hundskor som passar just era behov bäst. De flesta hundskor kostar mellan 150–200 kronor, men det finns både billigare och dyrare. 

Ska hunden bära skorna under den mörkare årstiden? Då kan skor med reflexdetaljer vara en bra idé. Har hunden skadat en eller flera tassar? Välj en sko som är särskilt anpassad för skadade tassar, till exempel TRIXIE Hundsko silikon. Genom att skydda tassen mot smuts och eventuella infektioner hjälper skon till att påskynda läkeprocessen. Gå gärna upp en storlek om hunden har en bandagerad tass. 

När man åker båt med hund rekommenderar vi att man använder gummerade hundstrumpor om du vill undvika att få repor på båten.

Tänk på att en del hundar kan behöva olika storlekar till fram- och baktassarna. Besök gärna en ZooMetro-butik för att prova ut rätt storlek. Hitta din närmsta butik här.  

Relaterade artiklar

Alla artiklar