6 husdjur som blev internetkändisar

Internet svämmar över av hundar, katter och andra husdjur som med unika utseenden och mängder med charm sprider glädje bland sina följare. Här är sex underbara karaktärer som kan förgylla din vardag när du behöver det!

Grumpy Cat

Grumpy Cat var kanske det mest kända bland husdjur som blivit virala på internet. Grumpy Cat, eller Tardar Sauce som katten egentligen hette, blev känd för sitt ständigt buttra ansiktsuttryck. Det egendomliga ansiktsuttrycket berodde på underbett och dvärgväxt. Grumpy Cats väg mot kändisskapet började när hennes ägares bror delade ett foto på katten på sajten Reddit. Bilden på den trumpna katten spreds snabbt och inspirerade till mängder av memes och parodier. Grumpy Cat blev så stor att ägaren tog tjänstledigt från jobbet för att vara manager åt sin katt, en katt som kunde skryta om otaliga framträdanden i tv, mobilspel, en officiell bok, en väderapp, egen merch och miljontals följare i sociala medier. Grumpy Cat gick tyvärr bort sju år gammal i maj 2019 efter komplikationer efter en urinvägsinfektion.

https://www.instagram.com/realgrumpycat/

Jiff

Med nästan 10 miljoner följare på Instagram är Jiff kanske det mest kända husdjuret på internet. Och vi förstår varför. Jiff, av rasen pomeranian, är verkligen bedårande söt och ser mer ut som ett gosedjur än en levande hund. Jiff har dessutom medverkat i Katy Perrys musikvideo till ”Dark Hourse”, har sitt eget märke med hundhalsband, har Guinnes-rekordet i snabbast på 10 meter på bakbenen och kan dessutom åka skateboard.

https://www.instagram.com/jiffpom/

Nala Cat

Med sina 4,3 miljoner följare är Nala Cat en av de största katterna på Instagram. Den gulliga katten med stora, blå ögon adopterades från ett katthem av Varisiri Mathachittiphan som började dela bilder av henne på sociala medier. Inläggen på Instagram skrivs som om det är Nala själv som lägger upp dem och följare kan ta del av allt från bus och lek till mysiga sovstunder.

https://www.instagram.com/nala_cat/

Lil Bub

Även Lil Bub är en katt med ett unikt utseende. Hon föddes med flera genetiska mutationer som gjorde henne svåradopterad. Lil Bub var både en dvärgkatt och skeppskatt, vilket bland annat innebar att hon hade fler tår än normalt och en för kort underkäke som gjorde att hon inte kunde hålla tungan inne i munnen. Hon adopterades av Mike Bridavsky som postade bilder av katten på sociala medier – och kändisskapet var ett faktum. Lil Bub har varit stjärnan i dokumentären Lil Bub & Friendz, haft en egen talkshow och samlat in pengar till djurhem. Lil Bub dog i december 2019 till följd av en aggressiv benmärgsinfektion.

https://www.instagram.com/iamlilbub/

Lionel the Hedgehog

Lionel är en igelkott med en förhållandevis blygsam följarskara på 142 000 följare på Instagram, men han sticker sannerligen ut bland alla hundar och katter. Anna Mathias skaffade Lionel i april 2015 utan några planer på att ge sig in i djurinfluencer-världen. Hon började dela bilder på sin gulliga igelkott, och efter att artisten Joe Jonas delade en bild från kontot växte antalet följare lavinartat. Lionel och hans igelkottkompis Lilo fotograferas ofta i roliga miljöer eller med gulliga accessoarer, många gånger med de små tassarna stickandes upp i vädret.

https://www.instagram.com/lionelthehog/

Tuna

Hunden Tuna är en blandras som har blivit känd för sitt säregna utseende. Tuna har ett kraftigt överbett som gör att hans övre tandrad sticker ut. Efter att ha blivit övergiven av sin förra ägare adopterades Tuna av Courtney Dasher som 2012 skapade ett Instagramkonto tillägnat hunden. Tunas kändisskap växte när Instagram själva delade en bild på hunden på deras eget konto. Idag har Tuna 2,1 miljoner följare och en trogen fanskara som älskar hans unika utseende och charmiga personlighet.

https://www.instagram.com/tunameltsmyheart/

Källor: Wikipedia, Boredpanda, USA Today, Aftonbladet, The Cut, Daily Mail

 

Relaterade artiklar

Alla artiklar