Juliga hundar och kaniner vann mysig hundbÀdd

Utanför en liten hantverksbutik med julpyntad dörr fĂ„ngade Mikaela Asp sin hund Azra och kaninen Datsun i en vacker vinterbild. Fotot knĂ€pptes i farten, dagen innan julkorten skulle skickas med julporto. Mikaela passade pĂ„ att skicka in sitt julkort i ZooMetros fototĂ€vling pĂ„ temat jul – dĂ€r den stĂ€mningsfulla julbilden nu belönas med förstapris.

Mikaela fotar mycket pÄ sin fritid och hunden Azra Àr en van modell. Han poserar gÀrna upp och tittar helst stint in i kameran. Kaninen Datsun dÀremot, vill helst inte sitta stilla i onödan.
– Datsun Ă€r totalt orĂ€dd för bilar, folk och hundar. Vid fototillfĂ€llet fick han ha sele pĂ„ med kopplet fastknutet för att han inte skulle rymma frĂ„n platsen. NĂ€r bilden togs var han bara nio mĂ„nader gammal, sĂ€ger matte Mikaela Asp.

Beröm och belöning
Knepet för att fÄ sina husdjur att sitta stilla under en fotografering Àr, enligt Mikaela, mÀngder av trÀning, beröm och godis. Förutom att ha intrÀnat ett stabilt kommando för ordet stanna sÄ behöver djuren Àven kÀnna sig bekvÀma i den omgivande miljön.
– Om en hund Ă€r uppvĂ€xt med lugnet pĂ„ landet kommer det vara svĂ„rt för hunden att slappna av och fokusera om den hamnar i storstaden, om den inte har miljötrĂ€nats dĂ€r. För stadshunden gĂ€ller det omvĂ€nda, dĂ„ kan ett rĂ„djur som kommer springande förbi vara vĂ€rre Ă€n rusningstrafiken. Börja alltid med smĂ„ krav vid trĂ€ning och rĂ€kna med att vid nya miljöer behöva backa flera steg i trĂ€ningen, sĂ€ger Mikaela, som tĂ€vlar i agility, rallylydnad och tĂ€vlingslydnad med sin Azra. Dessutom trĂ€nar de sporadiskt Ă€ven hoopers, nose work och sök.


EfterlÀngtad hundbÀdd
Utöver Azra och Datsun bestĂ„r familjen ocksĂ„ av kaninen Viola. Hon fick dock inte Ă„ka med in till stan för julkortsfotograferingen eftersom hon Ă€r lite för kaninhispig, som Mikaela beskriver det. Förstapriset i ZooMetros fototĂ€vling pĂ„ temat ”jul” var en valfri Harvey-produkt. Mikaela valde en mysig lurvig hundbĂ€dd i storleken 75 x 100 centimeter.
– Jag tror att bĂ„de Azra, Datsun och Viola kommer uppskatta bĂ€dden. Jag har precis lappat ett stort hĂ„l som Viola orsakat pĂ„ Azras saccosĂ€ck och jag hade börjat söka en ersĂ€ttare till den nĂ€r jag fick veta att vi vunnit fototĂ€vlingen. 

Vem som kommer anvÀnda bÀdden mest ÄterstÄr att se.
– Den förra bĂ€dden som kaninerna fick blev hundbĂ€dd istĂ€llet och kaninerna fortsatte nyttja Azras. Men den nya Ă€r sĂ„ pass stor sĂ„ de borde rymmas alla samtidigt, avslutar Mikaela.

NĂ€sta fototĂ€vling har temat “vĂ€lkommen vĂ„rsolen” och startar den 25 mars. Du kan delta hĂ€r pĂ„ ZooMetro.se eller pĂ„ vĂ„r Facebook-sida @ZooMetro.

1:a pris, valfri Harvey-produkt
Mikaela Asp med sin hund Azra och kaninen Datsun.

2:a pris, Presentkort TRIXIE 300 kr
Lotta Forsberg's lurviga katt Aska.

3:e pris, Presentkort TRIXIE 200 kr
Linnea Walls söta hund (eller ren?) Samurai.

Relaterade artiklar

Alla artiklar