Späckat med inspiration för djurälskaren

När jag var tolv år slöt jag ett avtal med mina föräldrar. Om jag lyckades spara ihop 5 000 kronor så skulle jag få en egen häst. I vånda började pappa gjuta betongplattan för stallet. Han tyckte sig ana sin framtid: tusenlappar som rullar och ett nytt jobb som min privata stalldräng.

För att skaffa ett djur innebär inte bara mer kärlek – det är också ett åtagande. Årets första nummer av ZooMetro är späckat med inspiration för djurälskaren. Nu när det är högsäsong för såväl hund­valpar som kattungar, har vi bland annat intervjuat hundtränaren kring de bästa råden för dig som går i valptankar.  

“Pappa såg sin framtida karriär som min privata stalldräng”

Och apropå experter: Jag vill så ett slag för den fysiska butiken. I din ZooMetro-butik finns välutbildad och engagerad butikspersonal som med sin djup­lodande kunskap och personliga rådgivning hjälper dig med alla dina frågor om husdjur. Tänk så praktiskt det är att kunna ta med sig hunden in i butiken och testa storlek på såväl selar som hundtäcken och bilburar.

Så hur gick det med min häst? Jo, precis innan målsnöret så föll det sig så att det föddes en kull golden retriever-valpar i byn. Jag proklamerade bestämt att jag istället ville ha en hundvalp. Och pappa han drog en lättnadens suck och byggde sig ett traktorgarage på den där betongplattan.  

Trevlig läsning!

Maria Lundberg,
vd på TRIXIE Sverige och chefredaktör för ZooMetro

Här kan du läsa det senaste numret av ZooMetro (och även de tidigare utgåvorna)!

Relaterade artiklar

Alla artiklar