Qurt fick vinterfeeling och vann

FĂ„r du, precis som Qurt, glĂ€djefnatt sĂ„ fort du ser en snöhög? Qurt Ă€r en fyraĂ„rig Malinois som tillsammans med sin matte Maria Elv i SödertĂ€lje kammade hem förstapriset i ZooMetros fototĂ€vling pĂ„ temat ”Vinterfeeling”!

BerÀtta om fototillfÀllet! NÀr och var Àr bilden tagen?  

– Bilden togs förra vintern nĂ€r det Ă€ntligen blev nĂ„gra snöiga dagar. Qurt Ă€lskar snö. Fotot Ă€r taget pĂ„ hemma pĂ„ tomten nĂ€r vi var ute och lekte med en av hans favoritbollar, berĂ€ttar Maria Elv som Ă€r Qurts matte. 

 

Hur mÀrks det att Qurt fÄr vinterfeeling? 

– Qurt fĂ„r glĂ€djefnatt av snö. Han Ă€lskar att rulla sig, springa, leta, leka i snö. Han söker sig till snö i alla lĂ€gen, till exempel nĂ€r vi Ă€r i fjĂ€llen pĂ„ sommaren och det finns flĂ€ckar av snö kvar pĂ„ backen.

 

Vad Àr Qurts favoritlek? 

– Han Ă€lskar all aktivitet – typisk för en Malinois. Han Ă€lskar att göra saksök, bollsök och att kampa till exempel. Han apporterar gĂ€rna saker och ger till oss för att fĂ„ belöning. Om det rĂ„kar ligga en strumpa och skrĂ€pa pĂ„ golvet kommer han med den pĂ„ en gĂ„ng för att byta den mot en godis.

 

BerÀtta om Qurt! Hur Àr han? 

– Qurt fyller 4 Ă„r den 1 april. Han Ă€r extremt aktiv och vill göra saker hela tiden. Förutom snö Ă€lskar han lĂ„nga promenader i högt tempo och att vara utomhus, helst dygnet runt i alla vĂ€der. Det gĂ„r knappt att fĂ„ in honom frĂ„n tomten nĂ€r vi varit ute. Han gillar all form av fysisk och mental trĂ€ning. Han gillar att analysera och fundera ut lösningar och han förstĂ„r vĂ€ldigt mĂ„nga ord. Han Ă€r miljösĂ€ker och det gĂ„r att ta med honom pĂ„ vilka Ă€ventyr och platser som helst. Qurt bor pĂ„ landet och det finns mycket vilt runt knuten vilket Ă€r en annan sak han Ă€lskar. Hjortar Ă€r favoritdjuret. Det hĂ€nder att han tjuter/ylar nĂ€r han ser dem, vilket Ă€r varje dag dĂ„ vi har flera hjortflockar i omrĂ„det dĂ€r vi bor. Det enda han egentligen inte gillar Ă€r att vara ensam och att klippa klorna. Qurt Ă€r en helt fantastisk hund!

 

Vad kommer ni att göra för presentkortet pÄ 500 kr? 

– Vi kommer att investera i prylar till en agilitybana till vĂ„ren, sĂ€ger Maria Elv. 

 

Stort grattis sĂ€ger vi till duon Qurt och Maria! Grattis ocksĂ„ till andrapristagarna Birgitta Backlert och hunden Chess som vinner ett presentkort pĂ„ 300 kronor pĂ„ TRIXIE. Trea i tĂ€vlingen kom Ulrica Björklund och hunden Neo som tillsammans kan handla nĂ„got de gillar för 200 kronor pĂ„ TRIXIE. HĂ„ll utkik efter nĂ€sta fototĂ€vling – snart kommer nya chanser att tĂ€vla! 

1:a pris, Presentkort TRIXIE 500 kr
Qurt med vinterfeeling!

2:a pris, Presentkort TRIXIE 300 kr
Birgittas glada hund Chess leker i snön.

3:e pris, Presentkort TRIXIE 200 kr
Hunden Neo som njuter i snön.

Relaterade artiklar

Alla artiklar