Qurt fick vinterfeeling och vann

Får du, precis som Qurt, glädjefnatt så fort du ser en snöhög? Qurt är en fyraårig Malinois som tillsammans med sin matte Maria Elv i Södertälje kammade hem förstapriset i ZooMetros fototävling på temat ”Vinterfeeling”!

Berätta om fototillfället! När och var är bilden tagen?  

– Bilden togs förra vintern när det äntligen blev några snöiga dagar. Qurt älskar snö. Fotot är taget på hemma på tomten när vi var ute och lekte med en av hans favoritbollar, berättar Maria Elv som är Qurts matte. 

 

Hur märks det att Qurt får vinterfeeling? 

– Qurt får glädjefnatt av snö. Han älskar att rulla sig, springa, leta, leka i snö. Han söker sig till snö i alla lägen, till exempel när vi är i fjällen på sommaren och det finns fläckar av snö kvar på backen.

 

Vad är Qurts favoritlek? 

– Han älskar all aktivitet – typisk för en Malinois. Han älskar att göra saksök, bollsök och att kampa till exempel. Han apporterar gärna saker och ger till oss för att få belöning. Om det råkar ligga en strumpa och skräpa på golvet kommer han med den på en gång för att byta den mot en godis.

 

Berätta om Qurt! Hur är han? 

– Qurt fyller 4 år den 1 april. Han är extremt aktiv och vill göra saker hela tiden. Förutom snö älskar han långa promenader i högt tempo och att vara utomhus, helst dygnet runt i alla väder. Det går knappt att få in honom från tomten när vi varit ute. Han gillar all form av fysisk och mental träning. Han gillar att analysera och fundera ut lösningar och han förstår väldigt många ord. Han är miljösäker och det går att ta med honom på vilka äventyr och platser som helst. Qurt bor på landet och det finns mycket vilt runt knuten vilket är en annan sak han älskar. Hjortar är favoritdjuret. Det händer att han tjuter/ylar när han ser dem, vilket är varje dag då vi har flera hjortflockar i området där vi bor. Det enda han egentligen inte gillar är att vara ensam och att klippa klorna. Qurt är en helt fantastisk hund!

 

Vad kommer ni att göra för presentkortet på 500 kr? 

– Vi kommer att investera i prylar till en agilitybana till våren, säger Maria Elv. 

 

Stort grattis säger vi till duon Qurt och Maria! Grattis också till andrapristagarna Birgitta Backlert och hunden Chess som vinner ett presentkort på 300 kronor på TRIXIE. Trea i tävlingen kom Ulrica Björklund och hunden Neo som tillsammans kan handla något de gillar för 200 kronor på TRIXIE. Håll utkik efter nästa fototävling – snart kommer nya chanser att tävla! 

1:a pris, Presentkort TRIXIE 500 kr
Qurt med vinterfeeling!

2:a pris, Presentkort TRIXIE 300 kr
Birgittas glada hund Chess leker i snön.

3:e pris, Presentkort TRIXIE 200 kr
Hunden Neo som njuter i snön.

Relaterade artiklar

Alla artiklar