”Jag bygger, planerar och inreder för min familj”

ZooMetros chefredaktör Maria Lundberg bygger hus och inreder men fastnar i tanken kring för vem bostaden egentligen är tänkt – människorna eller djuren?

Tänk att ett helt år redan har gått, och att det återigen är dags för jul, nyår och allt som kommer däromkring. Mysiga, lufsiga promenader i snö, god mat med nära och kära, julklappar och alla levande ljus. Jag själv har lyckats planera och startat upp ett husbygge lagom till julstöket. Kanske inte mitt klokaste drag såhär i efterhand, men det har gett mig möjligheten – och tvingat mig – att tänka till kring hur vi som bor här, både människor och djur, egentligen använder huset. Nästan så att jag ibland måste stanna till och fundera på vem jag egentligen bygger om och inreder allra mest för. Är det för oss människor eller för djuren?

Många katter vill som ni säkert vet gärna ha flera lådor att uträtta sina behov i, en annan plats för mat och vatten och självklart en mysig sovplats utöver det. Det sista har jag också tydliga bevis på att även hundar sätter stort värde i – mina nu tre keliga, busiga och lurviga vänner nöjer sig inte med vad som helst som underlag, och inte heller med en plats att vila ut på – det ska gärna vara flera! Där- för är jag extra glad för vår julkampanj i år, där det är ett stort fokus på inredning och möbler: allt från dynor, klösmöbler och bäddar till smarta vattenfontäner och hängmattor för våra allra minsta husdjur.

En mjuk och fin bädd skadar inte heller när du vill ta den där perfekta julbilden till familjealbumet. Vi har pratat med hundfotografen Kickan Nikolic som menar att en förutsättning för en bra bild är att objektet är bekant med miljön och känner sig bekvämt. Läs fler av hennes kloka tips på sida 15–17!

En annan spännande text, som dessutom är väldigt aktuell nu under den mörka årstiden, hittar du på sida 10 där hundpsykologen Charlotte Swanstein tipsar om hur du kan träna din hund att bli en levande brandvarnare.

När jag tänker efter är nog den där funderingen kring vilka jag egentligen inreder för ganska irrelevant. Jag bygger, planerar och inreder såklart för min familj – min sambo, mina barn och mina kära djur.

Med det vill jag och TRIXIE passa på att önska er alla en riktigt god jul, ett gott nytt år och trevlig läsning!

Maria Lundberg,
vd på TRIXIE Sverige
och chefredaktör för ZooMetro

Bläddra i senaste ZooMetro digitalt!

Här kan du läsa det senaste numret av ZooMetro, fyllt av reportage, tips och kampanjprodukter.

Relaterade artiklar

Alla artiklar