”Jag är hunden i vår motionsrelation”

När vårsolen tittar fram är det som om nåt händer i oss hundägare. Åtminstone i mig. Den tigande, bistra morgonrastningen är ett minne blott. Nu ska jag minsann vara en duktig hundägare och aktivera mera!

I det här numret har vi på ZooMetro tagit fasta på sommarsäsongen. Vi tipsar om hur du bäst förbereder kattvakten och tacklar sommaren med hund. Jag vill slå ett extra slag för vårt stora reportage om hur du får med hela familjen i utomhusaktiveringen.

Men kom ihåg att ZooMetro är en
 plats för lust och inspiration, 
inte för pekpinnar och dåligt
 samvete. Ta bara vår 9-åriga
 staffeblandis Tara. Livet på en
glasspinne för henne är att ligga 
i trädgården och sola magen.
Och när vi ska försöka oss ut och
 jogga blir det nästan pinsamt.
 Hon flanerar och tittar på folk medan jag flänger fram och tillbaka längs expanderkopplet (för tro inte att det skulle falla henne in att springa ikapp). Det är som att det är jag som är hunden i vår motionsrelation. Jag springer apport och Tara är pinnen.

Vad just ditt djur mår bäst av sammanfaller inte alltid med vad du vill – eller tror förväntas av dig. Efter många år ihop vet jag att Tara trivs bäst i sitt eget tempo. Så nu för tiden tar jag med någon av våra andra hundar på löptur när vårsolen tittar fram och jag får för mig att vara en ”duktig hundägare”.

Mycket nöje!
Maria Lundberg,
vd på TRIXIE Sverige och chefredaktör för ZooMetro

Du hittar det senaste numret av ZooMetro hos din lokala ZooMetro-butik. Du kan självklart också bläddra i den digitalt direkt här på zoometro.se.

Relaterade artiklar

Alla artiklar