Gulliga djurbilder kan förbättra ditt förhållande

Kolla på söta valpbilder och få en bättre relation – visst låter det som en dröm? Forskning visar faktiskt att du kan påverka inställningen till din partner positivt genom att titta på valpar, kattungar och kaniner.

Går äktenskapet lite på tomgång? Lösningen kan vara något så ovanligt men trevligt som att titta på gulliga djurbilder, skriver Expressen. Forskare vid Florida State University har kommit fram till att söta djur kan ha en positiv inverkan på din relation. Genom att titta på humörhöjande bilder, såsom bilder på valpar och kaninungar, varvat med bilder på din partner kan ni få hjälp att hålla kärleken vid liv.

– En källa till hur vi känner för våra förhållanden kan kokas ner till hur vi förknippar vår partner med positiv påverkan, och dessa associationer kan komma från vår partner men också från orelaterade saker, som hundvalpar och kaniner, säger James K McNulty från Florida State University till Daily Mail.
144 gifta par deltog i studien där de var tredje dag, under sex veckor, fick i uppgift att en och en titta på en rad bilder. Deltagarna delades in i två grupper, där den första gruppen visades bilder föreställande bland annat valpar och positivt laddade ord varvat med bilder på deras partner. Den andra gruppen fick se bilder på partnern varvat med neutralt laddade bilder. Paren fick sedan fylla i enkäter om hur nöjda de var i sin relation och forskarna tittade på hur attityden gentemot partnern förändrades under tidens gång.

När forskarna sedan jämförde de två grupperna kunde de se att paren som fått positiv betingning, de som fått se bilder på valpar och andra upplyftande motiv, fick en mer positiv attityd gentemot varandra.

Relaterade artiklar

Alla artiklar