Det fysiska mötets tid är snart här igen

ZooMetros chefredaktör Maria Lundberg om vikten av kunskap och erfarenhet, och om hur viktigt det fysiska mötet är när det kommer till våra fyrbenta vänner. Att se, höra och känna på din hund. “För att kunna ge råd och svara på frågor om hur just ni ska tänka i olika situationer är det ovärderligt”.

Det är redan juni och vi är på god väg in i sommaren och allt härligt som det innebär. Sol och värme, långa ljusa kvällar, midsommarafton och lediga, lata dagar. Men kanske än mer glädjande – vi är ett steg närmare slutet av pandemin. Vi har mer än ett år bakom oss av restriktioner, väntan och sorg, men nu börjar vi på riktigt kunna se vändningen och slutet. Vi börjar kunna se vad som finns där på andra sidan. Och det är resor, restauranger och teatrar. Idrottsevenemang, bio och föreningsverksamhet. Men kanske mer än något annat – fysiska möten. Både de vardagliga mötena med nära och kära, som vi har fått lära oss betyder så mycket, och de mer sporadiska, som på utställningar, under kurser och utbildningar eller med personalen på din ZooMetro-butik.

Det fysiska mötet går att ersätta i mångt och mycket, men när det handlar om att kunna se dig och din hund för vilka ni är tillsammans är det svårslaget. För att kunna ge råd och svara på frågor om hur just ni ska tänka i olika situationer är det ovärderligt. För en sak är säker, våra kära djur väcker alltid frågor och funderingar. Många har tydliga svar en googling bort, men är svaren rätt för just er? Det finns så många parametrar som utgör relationen, historien och samspelet mellan just dig och din hund, och de går inte att mata in i Googles sökruta. De måste upplevas.

Jag vill slå ett slag för erfarenhet och kunskap. För utbildningar, kurser och möjligheten för dig att kunna ta med ditt djur till din lokala butik som gärna hjälper till med råd. Hitta en handlare som du får förtroende för, så får du någon som lär känna både dig och din hund och kan ge råd utifrån just det – vilka ni är, både som individer och tillsammans. Någon som känner och kan känna på din hund, se den i ögonen och svara på fråga efter fråga.

Djursverige har länge gått på högtryck och det är fantastiskt kul. Nu kommer den riktiga folkrörelsen med kurser, utställningar och mässor igång igen. Nu återfår vi vår rörelsefrihet och inte minst möjligheten att knyta nya, värdefulla relationer. Ett medskicka till alla nyblivna och gamla husdjursfamiljer: ta ansvar, nyttja möjligheten till fördjupad kunskap och njut av allt det fantastiska som kommer av tillvaron med ett djur

Glad sommar!
Maria Lundberg,
vd på TRIXIE Sverige och chefredaktör för ZooMetro

Relaterade artiklar

Alla artiklar